Drottninggatan 1 • 652 24 Karlstad • 054 21 50 22 • info@capriga.se

Tips och råd

Här kommer vi att lägga ut tips och råd som kan vara bra att känna till angående ditt boende hos oss.

Tips mot trasiga matavfallspåsar

Ibland händer det att papperspåsarna till matavfallet går sönder och man blir lika arg varje gång det händer. Ett knep som många använder sig av är att använda dubbla påsar om man har mycket matavfall som är blött, tex potatisskal mm. Ett annat sätt att undvika problemet är att lägga en bit hushållspapper i botten som suger upp det mesta av vätskan.  Papperspåsarna som ni kan hämta vid soprummet ingår i renhållningstaxan så ni behöver inte tänka på att det blir någon extra kostnad om ni använder 2 påsar istället för en.

Autogiro

Om du vill betala din hyra via autogiro kan du kontakta oss på tfn 054-21 50 22 så får du en blankett att fylla i. Därefter fungerar autogirot from nästa gång du får hyresavier. Då slipper du tänka på att betala hyra en viss dag, den dras automatiskt från det konto du angivit den sista varje månad. Förutsättningen är givetvis att det finns pengar på det konto du angivit. Skulle det saknas pengar görs ytterligare två försök de två påföljande bankdagarna, därefter måste man betala in hyran manuellt. För att hyran skall kunna dras via autogiro måste hela beloppet finnas tillgängligt, delar av beloppet kan inte dras.

Grilla på balkongen?

Under sommartid är det många som undrar om man får grilla på balkongen. Vi har bestämt att i vårt bostadsområde är det tillåtet att använda elgrill på balkongen. Det är däremot inte tillåtet att använda kol- eller gasolgrill på balkongen.

Byta batteri i brandvarnare

Vi har installerat brandvarnare i samtliga våra bostadslägenheter. Det åligger dock hyresgästen att motionera brandvarnaren och byta batterier vid behov. Vi rekomenderar att ni använder ”long-life”-batterier med 5 eller 10 års hållbarhet för att slippa byta så ofta, men vanliga batterier går också bra. Vi har lite olika modeller på brandvarnare, men det enklaste är att ta ner brandvarnaren och titta vilken typ av batteri som passar just din brandvarnare.